Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
ARL V39 | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: bekescsaba

Furcsának tűnő kinézete ne tévesszen meg senkit, összességében egy nagyon szerethető járművet kapunk vele. A bemutatásánál szándékosan kerültem az amerikai tankcsaládot, lévén ebben a tierben csak forgatható tornyú páncélvadászaik vannak, így nem lenne korrekt az összehasonlítás velük.

Fordulékonyság: A lánctalp fordulékonysága saját kategóriájában messze a legrosszabb. Nem kicsit, d/s érték majdnem harmada a Su-100 és Jagdpanzer IV-esének. Ezért lehetőleg kerüljük az olyan helyeket, ahol a hátunkat nem tudjuk neki vetni semminek, enyhe túlzással még egy KV 2 is oldalba kerül minket nyílt területen. Azonban ez még nem minden, a leleményes francia mérnökök erre a bűnrossz lánctalpra terveztek egy olyan felépítményt, amelynek hála az ágyúnkat csupán 7 fokra tudjuk kitéríteni jobbra és balra egyaránt.(Su-100 -14 fok, Jagdpanzer IV – 10 fok). E kettő találkozásának hála a csatatéren meglehetősen korlátozva van azon helyek száma, amit eredményesen tudunk védeni anélkül, hogy mozognunk kelljen.

Motor: 1 tonnára jut 18 lóerő. Ennél jobb arányt (1 tonna/18,33 LE) csak a Jagdpanzer IV tud felmutatni, de ez elhanyagolható különbség. Ez elégséges gyorsulást tesz lehetővé, biztos nem mi leszünk az utolsók a csatában, akik elfoglalhatják a helyüket. Végsebesség tekintetében a Su 100 megelőzi, de a 42 km/óra, amit a ménesünk a motortérben tud, elégséges.

Páncélzat: A leggyengébben páncélozott jármű a három vetélytárs között, és nem sok döntött felület található tankunkon, így a lepattanó lövések száma meg fog egyezni egy árvaházban tartott szülői értekezletek számával. S ez nem minden. A parancsnoki kilátást nem egy periszkóppal oldották meg kedves csigaevő barátaink, hanem a tank tetejére ráillesztettek egy hátrafelé irányzott géppuskával felszerelt „madáretetőt”, ahol a parancsnok is helyett foglal. Nos, ez a felépítmény egy sátorlappal védelmével megegyező páncélzattal bír, amit elég, ha egy nyállal meggyúrt, fúvócsőbe való papírlövedékkel eltalálnak, és szegény parancsnokunk már nem rádiózik többé. Viszont a mi tankunk a legéleterősebb TD ebben a tierben.

Látótávolság: 350 méter, ezzel holtversenyben áll a Su-100-al. Periszkóppal, ventilátorral, legénységi skilekkel ez 553 méterre növelhető, ez elég ahhoz, hogy mi lássuk meg hamarabb ez ellent.

Rejtőzés: A tankunk kicsi, de magasabb a többi vetélytársnál. Álcahálóval, és álca skillel általánosságban 120-150 méterig biztonságban vagyunk a bokorban, viszont a fent leírtak miatt gyakran kell pozicíót váltsunk.

Rádió: A legjobb rádió a miénk, 710 méteres rádiusszal lefedjük az egész pályát.

Fegyverzet. Ezennel el is értünk ahhoz a ponthoz, amiben ez a tank unicumnak számít. Meglehetősen széles az ágyúpalettánk. Igazából csak 2 ágyú jöhet szóba, ez pedig a Canon de 105 mle 1930 Schneider Ac és a 90 mm canon DCA 45 AC. S jön az örök kérdés. Alacsonyabb penetration magasabb sebzéssel, vagy az ebben a tierben egyészen hihetetlenül hangzó 212-es penetration alacsonyabb sebzéssel? Ez döntse el mindenki saját maga, én DCA 45-öt ajánlanám, gyorsabban tölt, pontosabb, és a nagy átütés miatt egy rosszabbul eleresztett lövés is átmehet. Illetve ennek az ágyúnak hála, hogy szinte bármelyik tankot át tudjuk vele ütni akivel a gép összesorsol, akár előröl is. S még valami, amit szinte egyetlen páncélvadász sem tud felmutatni. Talán a Somua S 40 és S-35 CA bír hasonló értékekkel, nevezetesen az ágyú függőleges (pozitív – fel, negatív – le) kitéríthetősége. Ez esetünkben -10 + 30. A + 30-as érték azt jelenti, hogy gyakorlatilag semmi sem lehet annyira felettünk, hogy ne tudjuk meglőni.

Javasolt felszerelés: javallott felszerelni rá a Periszkóp/Álcaháló/Ventilátor hármast. Töltésgyorsító felszerelhető a Periszkóp, vagy Álcaháló helyett, ha a legénységi skillek ezt indokoltá teszik.

Előnyök: Hihetetlenül jó ágyú, ritka modulsérülés, az ágyú remek vertikális kitéríthetősége
Hátrányok: A döntött páncélzat hiánya, az ágyú nagyon rossz horizontális kitéríthetősége, a lánctalp elégtelen d/s értéke

Értékelés:
Védettség: gyenge
Tűzerő: kiváló
Mozgékonyság: közepes
Álcázás: Jó

Online lista
1 látogató van online
0 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
látogató számláló