Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
Churchill | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: Sunsetjoy

A szovjetekhez vágott brit eredetű tier 5 prémium nehéztank. Bár lassabban fordul, mint az azonos szintű KV-1, de toronyforgatása gyorsabb. És mivel szintlimites járgány (max. tier 6), gyakran kell kapkodnia a “fejét”, ha elfogynak mellőle a könnyen kilőhető tankok.
Mert ami azt illeti, 2-3 gyengébb képességű tankkal könnyedén elbánhat, ha nem fut bele akárcsak 2 kv-1,kv-2 vagy T1 heavy ellenfélbe.
Óriási széttaposott béka alakjából adódóan többször elő szokott fordulni, hogy ugrik a lánctalp (mivel az élelmesebb arty-k is nagy célpontra mennek), de más sérülés nem annyira jellemző rá (lövege nem lóg igazán túl a testén).
A lövege az a típus, amely 26 lövés/perc sebességével, 110 körüli átütésével (75-ös sebzés) az apróhalak kizsigerelésére való. Nagy tankok ellen a távolságban/szerencsében érdemes bízni, hogy fájdalmas sebzéseket oszthassunk ellenük, de nekik ez ne sikerüljön.
Páncélzata mind test, mind torony esetében hozza a tier 5-től nagyjából elvárt szintet, de mindezek ellenére nehéz tankellenfelek esetén védő, másodvonalbeli támadó szerepre (rádiója kellően kielégítő) javasolt csekély 25 km/h körüli sebessége miatt (ha elindul, nehezen ér vissza, emelkedőket nagyon nem bírja). Némi szabad terhelési kapacitása engedi felszerelések használatát is, talán sok kredit és álló harctechnika esetén repeszpáncél és/vagy célzásgyorsító. A sok tankon alkalmazandó ventillátor (szellőzés) mellett.

Előnyök: kedvező MM besorolás, csatát képes eldönteni, olcsó fenntartás, tűzgyorsaság
Hátrányok: egyedüliként (ha úgy hozza az MM) tűzerő-túlerő esetén csapdába szorított vadállatként képes csak túlélni, a tűzgyorsaság nem minden

Értékelés
Védettség: jó
Tűzerő: átlagos, tierlimit miatt jónak mondható
Mozgékonyság: gyenge
Rejtőzködés: az mi..?

Online lista
1 látogató van online
0 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
látogató számláló