Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
E-50 | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: Szpecnyaz

Sokak kedvenc közepes tankja az E-50. Persze nem véletlenül! Nagy végsebesség, brutális tűzerő, kiváló védettség. Kell ennél több egy med tanknak? Ha csak randomban akarsz szórakozni, akkor nem! De nézzük meg alaposabban is.
A mozgékonyságáról kicsit vegyesek az ember érzései. Lassan gyorsul, de ha ez megtörténik, akkor 60km/h-val képes száguldozni. Nem tud úgy pörögni, forogni mint egy T-54, viszont képes egy helyben állva megfordulni, ami hatalmas előny. Szóval mondhatjuk, hogy mozgékonyság tekintetében a felső közép kategóriába tartozik.
A páncélzata a legjobb a közepes tankok között. Akár a legerősebb lövegek is képesek lepattogni róla, persze hosszú távon ne építsünk erre. Inkább használjuk ki ezt a T9 alatti tankok elleni harc során. Sajnos a páncélzat csökkenti a mozgékonyságot, de egyben előnyt is jelent (emlékeztek hogy mit írtam a Panther II-re?)
A tűzereje egészen elképesztő. A top lövegével, ami egy 105mm-es löveg, bármilyen tanknak a rémálma lehet. Ez a löveg gyors, halálpontos (ha jól emlékszek, akkor a legpontosabb a játékban) és nagyot is sebez, plusz még az átütése is jó. Itt is használható opcionális lövegként egy 88L/100-as löveg, de szerintem csak időpazarlás.
Az E-50 azoknak való, akik kedvelik a brutális támadásokat, közelharcokkal megspékelve. A csaták elején érdemes egy kicsit sniperkedni, vagy vadászni a scout tankokra. Az E-50 a képességeit leginkább az ellenséges med tankok ellen tudja megmutatni. Ha kiszúrunk egy Bat Chatet, vagy T-54-et, akkor ne habozzunk megtámadni. Menet közben is viszonylag pontosan tudunk lőni rá, ami már nagy előny. Ha közel érünk hozzá, akkor nem szabad megállni, egészen addig, amíg nem ütközünk a célponttal. Szegény bat vagy T54 300-500 hp-tól búcsúzhat el rögtön, ami után kap még egy újabb lövést is. Nem véletlen, hogy ha az ellenség oly rettegett medjei meglátnak, azonnal menekülőre szokták fogni a dolgot. Természetesen ez a taktika beválik a kis scoutok ellen, meg az artyk ellen is. Ha nincsenek med tankok, akkor támogassuk a heavyket, akár nagyobb távolságból is, elvégre nagyon pontos lövegünk van. Viszont spottolásra nem alkalmas, egyszerűen túl nagy és nem gyorsul elég jól ehhez. Sajnos a 7.4-es verziótól kezdve az E-50 a szemből kapott lövések hatására képes lesz kigyulladni, de ez még mindig nem vet vissza semmit se az értékéből. Szóval ha szereted az erős, kevés trükközést igénylő tankokat, akkor az E-50 az ami neked való!

Ajánlott felszerelés: ventilátor, stabilizátor, rammer, repeszpáncél (rammoláshoz)

Előnyök: faltörő kos üzemmód, brutális tűzerő, jó védettség, strapabíró
Hátrányok: szemből kigyújtható (7.4-től), nagy méret, nem alkalmas scoutolásra

Értékelés:
Védettség: Jó
Tűzerő: Kiváló
Mozgékonyság: Jó

Online lista
3 látogató van online
0 vendég, 3 bots, 0 felhasználó
látogató számláló