Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
E75 | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: yossarianHUN

Elsőre csak egy nagy darab KT, de mégis mit kell várni tőle? Nagyon is sokat. Szeretted a KT-t a masszív frontja miatt? Ezt imádni fogod. Az E75 páncélzatban veri a többi T9 heavyt, de egy-két T10-et is. A front 10 miliméterrel vastagabb a KT-énál (160 mm), és jóval meredekebben döntött, így az effektív védelme kimagasló (260 mm rémlik), beforgatva pedig egy átlőhetetlen acélfal válik belőle. Mindazonáltal érdemes észben tartani, hogy a test alsó része mint (majdnem) mindig, jóval könnyebben lőhető, és még elég nagy is, így nem árt fedezni valamivel, bár T8-ig még enélkül is véd. Oldalról szintén elég barátságos, 120 mm a páncélvédelem, ez lehetővé teszi a “fal mögül kitolatós” stratégiát, városi pályákon verhetetlen. Figyeljünk, hogy a beforgatást ne vigyük túlzásba, mert ez esetben hajlamosak ellőni a tank oldalának első harmadát, ez pedig ötből négyszer ammo rack sérüléssel jár. A fejlesztett torony forgása lassú, de legalább elég vaskos, 252 mm a frontlemez, az oldallemezek 160 mm-t nyújtanak. Egyszóval a frontális védelem kiváló, acélfalak gyűjtésére van kitalálva. Az artyk viszont állandó rettegésben fognak tartani, T7-esek már (bal)szerencsés találattal oneshotolhatnak. Ront a helyzeten, hogy a tank mozgékonysága a top motorig a béka segge alatt található. Az alap motorral meg se próbáljunk boldogulni, egy fémhulladékszállító ökörfogat sebessége a miénkhez képest így száguldás. A második motor (a KT top motorja, érdemes még azon kifejleszteni) már elvonszolja valahogy a 90 tonnás kasztnit, de ténylegesen haladni csak az 1200 lóerős géppel fogunk. Tűzerő tekintetében, tetemes mennyiségű free xp hiányában jobb ha megszokjuk a KT-ról hozott hosszú 105-öst, majd 63 000 xp kiperkálása után hozzáférést kapunk a 128 mm-es löveghez, a Maus ág legerősebb fegyveréhez. Átütése megfelelő (lehetne több, a 246 mm átlag kevéske az orosz ágyúkéhoz képest), sebzésre hozza a T9-10-ben elvárható szintet (490), pontossága pedig kellemes, de gyengébb amit az alacsonyabb szintű német ágyúktól megszoktunk, ezért ki kell tapasztalni, mire milyen messziről érdemes lőni. Összefoglalva egy remek tankról van szó, remek páncélzattal, nagy tűzerővel.

Ajánlott felszerelés:

rammer
ventilátor
vertikális stabilizátor

Előnyök: bivalyerős páncélzat, komoly alfa sebzés
Hátrányok: a riválisoknál kisebb páncélátütés

Értékelés
Védettség: kiváló
Tűzerő: jó
Mozgékonyság: jó


Szerző: Szpecnyaz

Az E-75 az a tank, amiért megéri elindulni ezen az ágon. Mondhatjuk hogy ő a T9-es heavyk koronázatlan király.
Az E-75 nagyon jó védettséggel rendelkezik. A frontunk felső része gyakorlatilag átlőhetetlen, a tornyunk úgyszintén. A KT-hez hasonlóan ennek is a hasa a gyenge pontja. Nála is a megfelelő test forgatással tudjuk védeni a has védettségét (ehhez egy kis segítség, Oddball tollából). Sajnos a tornyunknak is van gyengéje, mégpedig a parancsnoki kupolája, ezt sokszor fogják átlőni. További hátrány a nagy méretű oldalunk, aminek a páncélzata is gyenge, szóval ezt sose mutassuk az ellenség felé.
Az E-75 tűzereje vegyes érzéseket kelt bennem. A top lövegének a pontossága elmarad a KT esetében megszokottól (de még így is elég jó). Az átütése pedig gyengébb, mint a többi nemzet azonos kategóriájú tankjának. Viszont a sebzése elég kellemes.
Amennyiben nem az első sorban harcolsz, akkor a map rossz részén kószálsz. A gyenge átütés (sokszor kell gyenge pontokat lőni) és erős páncélzat megköveteli azt hogy az első sorban harcoljunk. Persze nem kell félni, a megfelelően beforgatott test képes akármit lepattintani! Így akár a T10-es tankok ellen is jó eséllyel szállunk ringbe. Mivel egy bivaly erős motor mozgatja meg kedvenc heavynket, meglepően jól fordul egy helyben, ez sokszor fogja közelharcban megmenteni az életünket. Zárószóként annyit mondanék, hogy az E-75 az egyik tank a játékban, amit mindenkinek érdemes kihúznia. Biztosra veszem, hogy kellemes perceket fog vele átélni mindenki.

Ajánlott felszerelés: rammer, ventilátor, célzásgyorsító, repeszpáncél, felfüggesztés (megspórolhatjuk a lánctalpat)

Előnyök: kiváló frontpáncél, jó alfa sebzés, igazi fun tank
Hátrányok: van rajta egy pár weak spot, 7.4-től kigyújtható lesz szemből, viszonylag gyenge páncélátütés

Értékelés:
Védettség: Kiváló
Tűzerő: Jó
Mozgékonyság: Átlagos

Online lista
1 látogató van online
0 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
látogató számláló