Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
Ferdinand | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: Szpecnyaz

A Ferdinand képében el is érkeztünk az első nehéz súlyú harcosunkhoz. Lassú, korrekt páncél, viszont elsöprő tűzerő!
Amennyiben még valamelyik ágon nem találkoztunk Porsche tankokkal, akkor sajnos sok XP-t kell kiszenvednünk a motorokért. Motorok nélkül sajnos irtózatosan lomha egy jószággal lesz dolgunk. Márpedig a közelharcban amúgy is sebezhető TD szinte biztosan el fog vérezni, ha nem támogatjuk meg a mozgékonyságát.
A páncélzata papíron rendkívül jól mutat, viszont csalódni fogunk benne. A hasát nagyon könnyű belőni a gyengébb lövegekkel is. Viszont a felépítmény páncélzata már meglehetősen jó. A T8-as tankok rohamát még bátran állni fogja a felépítmény páncélzata.
Amiket eddig írtam, az nem lehet túl bíztató. Akkor miért is éri meg játszani vele? Természetesen az tűzereje miatt. Igaz hogy nagy szenvedés lesz kifarmolni azt a 60k XP-t ami a top lövegre kell, de mindenképpen megéri a sok szenvedés. Amint feltesszük rá a 128mm-es löveget, a korábban oly szenvedős tankunk egy csapásra egy veszedelmes gyilkossá változik. A 128-as löveg pontos, gyors, nagyot üt, és nagy páncélt üt át. A T8-as és az alatt lévő tankokat szó szerint kizsigereli, de nagyon veszélyes a T9/10-es top tankokra nézve is.
Sajnos a Ferdi is hajlamos kigyulladni, mivel elől vannak elhelyezve a motorja. Az rejtőzködése is pocsék. Ennek ellenére a lövege lehetővé teszi azt, hogy sniper tankként használjuk. A rejtőzködési rendszer bugjait kihasználva kényelmesen tudunk vele lövöldözni nagy távolságból is, különösen high tier csatákban. Ha a saját tierünkben kell csatáznunk, akkor érdemes az első sorban vagy második sorban harcolni. Természetesen próbáljuk rejteni a hasát, mivel a felépítmény páncélzata sok mindentől meg fog védeni minket.

Ajánlott felszerelés: Rammer, Ventillátor, Binocular Telescope

Előnyök: elsöprő tűzerő, viszonylag jó páncélzat

Hátrányok: lomha, gyúlékony, rossz álcázás

Értékelés:
Védettség: Jó
Tűzerő: Kitűnő
Mozgékonyság: Gyenge
Rejtőzködés: Gyenge

Online lista
1 látogató van online
0 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
látogató számláló