Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
M46 Patton | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: Szakesz

Tier 9-es amerikai harckocsi, amely kimagasló harctéri adottságokkal rendelkezik több tekintetben is.
Az igen erőteljes 105mm T5E1M2 főfegyverzet mellé remek vertikális ágyúkitéríthetőség párosul, amely lehetővé teszi a hull down pozíció nyújtotta előnyök maximális kihasználását, ami nagyon alacsonyra redukálja tank célfelületét. Kisebb célpontot nehezebb eltalálni, ami az M46 Patton számára nem kis előnyt jelent, ugyanis a páncélzat vastagsága és kialakítása is hagy kívánnivalót maga után. Ebből kifolyólag ez a tank nem alkalmas hasonszőrű társaival szemben az egy az egy elleni összecsapásokra, tehát alternatív megoldásként az úgynevezett gerilla harcmodor alkalmazása vezethet sikerre. A harcmodor lényege, hogy az egyedül portyázó védtelen ellenfelekből olykor-olykor nagyokat szakítva, vagy éppen nagyobb csoportos harcoknál a szárnyakon mozogva tetemes mennyiségű sebzés kiosztásával jelentős befolyással lehess tankoddal a csata kimenetelére. Ehhez feltétlenül ki kell használni a tank mozgékonyságát, ami összességében kimondottan jó. A remek fordulási képességének hála még éles kanyarok esetén sem veszít sokat sebességéből, azonban végsebességét tekintve elmarad hasonszőrű társaitól.

Ajánlott fejleszerelés: Stabilizátor, ventilátor és töltésgyorsító

Előnyök: Magas alpha sebzés, magas tűzgyorsaság, gyors célzási sebesség, kitűnő vertikális ágyúkitéríthetőség, jó gyorsulás, jó fordulás, nagyon magas látótávolság, kis célfelület, kevés modulsérülés, nagyon ritkán gyullad ki, jó álcázhatóság.
Hátrány: Kissé vékony páncélzat, alacsony végsebesség, kissé pontatlan ágyú.

Értékelés:

  • Tűzerő: Kiváló (9/10)
  • Védettség: Gyenge (4/10)
  • Mozgékonyság: Jó (8/10)
  • Rejtőzködés: Kiváló (9/10)
Online lista
3 látogató van online
2 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
látogató számláló