Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
Malinovka – assault mód | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: lammaer

Zöld a védő, Piros a támadó pozíció.  Akár védők vagyunk akár támadók, fontos emlékezni arra hogy a védők fele szinte biztosan az indulóhelyen (fenn a dombon) fog kempelni.

Védő pozíciók

Zöld1: ez egy nagyon jó hely, mivel lőhető az északon és délen támadó csapat is (tipikusan először a déliek, aztán amikor ott feladták az északiak a templom környékén). Van a domb tetején 3 bokor egymás közelében, azok közé beállva egy jó rejtőzködésű tank még akkor sem spottolódik ha lő (például a lent felvonuló ellenfeleket biztonságosan lőhetjük). Ha mégis kiszúrnak, a domb mögé visza tudsz gurulni.  A dombról mindenkit darabokra lőnek akit felfedezünk, tehát esetünkben minél több a dombkemper, annál jobb :)    Katt ide egy replayhez e pont használatáról.

Zöld2: ez szigorúan csak akkor jó hely, ha gyors tankod van és elhatározod hogy NEM fogsz lőni az elején. Tökéletesen be tudod világitani az északon támadókat, és ritkán jön erre a részre bárki, tehát biztonságos is.

Zöld3: nem nagyon poén hely, főleg ha Zöld1-re nem ment senki. Ilyenkor te vagy az előretolt spotter a dombon kempelőknek. Én nem szeretek a dombon csücsülni, ezért ha a két másik hely nem opció (pl lassú heavy vagyok) akkor lejövök ide. Annyi trükköt lehet alkalmazni, hogy megpróbálok nem lőni addig, amig nem vesznek észre, legyen bármilyen csábító is a délről feljövő célpont. Ha észrevesznek azt tudni fogod, olyankor aztán mehet a tűz de ha sok a dombkemper (azaz jó a tűztámogatás), 2-3 célpontot túl lehet élni.

Támadó útvonalak

Piros1: agilis tankoknak (majrélámpa -6. érzék perk- és camo skill nagyon ajánlott), ha sikerül fellopózni a dombtetőre (zöld1), akkor faszán be lehet spottolni a védők kempereit. CSak figyelni kell, mert ugye zöld1-en szokott lenni védő, ezért jelöltem több szakasszal az előrenyomulást. Ha az ellenfélnél van gyors felderítő tank (vagy tapasztaltabb közepes tank), és nem látod eszeveszetten rohangálni valahol a térképen, akkor szinte biztos hogy ott leselkedik, ezért ott támadni öngyilkosság (lásd ezt a replayt). Hasonlóképpen, ha alig hagyod el a partot és már kapod az ívet, ne erőltesd az előrenyomulást, ugyanis akkor van a dombon felderitő, akit nem fogsz észrevenni azelőtt, hogy ripityára lőnének. Ime egy replay a zöld1 pont sikeres bevételéről támadóként.

Piros2: a legbiztonságosabb támadó útvonal, végig a térkép széle mentén. A növényzet a támadóknak kedvez, sokszor úgy agyon lehet lőni a templomhoz esetleg lejövő védőt hogy ő meg se lát.

Piros3: ha a térkép déli részére oszt be a játék, akkor heavyk és TDk itt tudnak előretörni. Az elején érdemes H0-ba beásni magad (ahol kezdődik a nyil) és kicsit várni, mert szoktak védők erre lerohanni, azokat célszerű úgy likvidálni hogy a dombkempereik látótávolságán kívül vagy.

Online lista
1 látogató van online
0 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
látogató számláló