Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
PzKpfw VI Tiger | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: Szpecnyaz

Úgy hiszem, hogy ez az a tank amit gyakorlatilag mindenki ismer. A legendás Tigris tank, az orosz sztyeppék és a normandiai bozótosok réme. A szövetséges nemzetek gyerekeit is riogathatták vele. Így talán nem meglepő, ha ő a német tank fanok és mindenféle zsebnáczi elérendő célja a játékban. Viszont a vele való játék a felkészületlen játékosokat igen csak meg fogja viselni. Mivel addig amíg a kis Iván és Joe riogatására tökéletesen alkalmas volt, ha mondjuk rosszalkodtak, a WoT-on belül ez közel sem igaz.
A Tigris hírhedt arról, hogy bámulatos páncélzata volt, a játékon belül mégis mindig át fognak ütni minket. Ennek egyszerű oka van, csak 100mm vastag bőre van, ami nem döntött! Ez tökéletesen elég a kisebb tierű tankok ellen, azonban az erősebb löveggel felszerelt tankok ellen semmi esélyünk. Esetleg érdemes kísérletezgetni bizonyos szintű test forgatással, néha egészen érdemes dolgokat tudunk így lepattintani, persze ne erre építsük a taktikánkat. Sajnos a nagy tömegünk miatt a mozgékonyságunk is hagy maga után némi kívánni valót, de nem vészes.
A Tigris igazán komoly előnye az a fegyverzete. Ha elérjük a rövid 88-as löveget, akkor már tudunk vele kezdeni valamit, de igyekezzünk inkább a hosszú 88-as löveg felé. Ezzel a löveggel már megfelelő tűzerő kerül a kezünkbe. Kapunk egy viszonylag gyors és nagyot sebző, viszont meglehetősen pontos löveget, aminek kellemes a páncélátütése.
A taktikánkat a top lövegünkre kell alapoznunk. Ami pedig nem túl meglepő módon a sniperkedés lesz. Persze ezt ne a leghátsó bokorból tegyük, hanem mondjuk a fronttól kicsit visszább. Különösen nagy tierű csaták esetén lesz ez kötelező játékmód. Ha mi vagyunk a top tank, akkor mehetünk az első sorban, persze ott is csak óvatosan. Szóval aki a Tigris hírnevére alapozva habzó szájjal fogja lerohanni a nála nagyobb tankokat, mint pl az IS-3at (amiről azt hiszi, hogy csak egy ruszki fos), az rövidesen véres fejjel fog vissza iszkolni a fedezékébe. Viszont aki megfontoltan, a veszélyes tankokat elkerülve a 2. sorból sniperkedik, annak komoly esélye lesz arra hogy egy kellemeset játszon.

Ajánlott felszerelés:

rammer
ventilátor
célzásgyorsító

Előnyök:

  • jó löveg
  • gyengébb tankok ellen jó páncélzat
  • sok HP

Hátrányok:

  • minden átlő minket amin nem meggymag köpködő van
  • sérülékeny modulok

Értékelés:

  • Védettség: Rossz
  • Tűzerő:
  • Mozgékonyság: Átlagos
Online lista
2 látogató van online
0 vendég, 2 bots, 0 felhasználó
látogató számláló