Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
PzKpfw VIB Tiger II | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: YossarianHUN

A híres fritz acélszörny, akitől, kistestvérétől hasonlóan, mindenki többet vár, mint kellene. No nem kell megijedni, jó kis tank ez, csak épp nem kimagasló. Ami a legtöbb embernek elsőre beugrik róla, az a böhöm páncélzat. Ez nagyjából, mondom nagyjából helytálló is. A test frontja 150 mm vastag, és megfelelően döntött (pontos, effektív páncélvastagság értékért kéretik Oddball29-hez fordulni). Ezt beforgatva kielégítő páncélvédelmet kapunk Tier7-8 ellenfelekig, de aki a sebezhetetlenségre alapoz, pofára fog esni. Aki tudja hol kell lőni, hamar megtépázza a KT-t, a test hasi része, a géppuskadudor az orron, illetve ha úgy vesszük a torony maga is egy-egy gyenge pont. Az alap torony formája ballisztikailag kitűnő (a front domború, nincs függőleges felület), de hajunkra kenhetjük a harmatos, 100 mm-es vastagság fényében. A fejlesztett frontlemeze vastagabb (180 mm), de közel függőleges, tehát T8-cal már megint nem lesz nagy ördöngösség átlőni. Viszont cserébe viszonylag kicsi, tehát nehéz eltalálni, meg az ágyú lövegpajzsa is támogatja valamennyire. Fegyverzet terén a KT le se tagadhatná sniper, azaz távolból pontosan lövöldöző tank mivoltát. A jó öreg hosszú 88-ast ő is megkapja stockként, majd elérhetővé válik a rövid 105-ös, kellemesebb sebzéssel, de gyenge átütéssel, majd végül ennek hosszabb változata, amely végre kielégítő mindkét téren. Mondom kielégítő, mivel ha rápillantunk az azonos szintű szovjet ágyúkra, azt tapasztalhatjuk, hogy amíg mi 320-as sebzéseket osztunk, ők 60-70-el nagyobbat ütő ágyúkkal rohangálnak. Csakhogy amit azok nem tudnak, az a remek pontosság, és kis célzási idő. Ebből már ki lehet találni, hogy míg az orosz tankok odafutnak és odavágnak, addig a KT messziről magozza az ellent. Mozgékonysága számomra csak a top motor megléte után vált elfogadhatóvá, de a másodikkal is remekül el lehet lenni, csak ne akarjunk száguldozni. Azt persze a legdrágább motorral sem fogunk, a 27 km/h-ás sebesség mindent elárul, de manőverezés, forgolódás terén nem lesznek már gondjaink.

Ajánlott felszerelés:

töltésgyorsító
fokozott szellőzés
vertikális stabilizátor

Előnyök:

 • jó páncélzat
 • pontos ágyú

Hátrányok:

 • lassúság

Értékelés:

 • Védettség:
 • Tűzerő:
 • Mozgékonyság: Gyenge

Szerző: Szpecnyaz

A német tank fanok No.2 harckocsija. Aki viszont már képes is lesz beváltani a hozzá fűzött reményeket, a Tigrissel ellentétben.
A Királytigris páncélzata fényévekkel jobb az Tigrisénél. A test felső része megfelelő védettséget nyújt még néha a T9-es tankok ellen is. A fejlesztett torony páncélzata szintén jóra sikerült, csak az igazán erős lövegek fogják szemből átütni. Az egyetlen gyenge pontja az a frontpáncél alsó része, a „hasa”. Ezt facet to face harcban minden át fogja vinni. Ez ellen érdemes kísérletezgetni a megfelelő test forgatási szögekkel, ha eltaláljuk a megfelelőt, akkor sokat fog javulni a védettségünk. Sajnos elől van elhelyezve a váltó, így a hasba bekapott lövések képesek lesznek felgyújtani a tankunkat.
Az alsó frontpáncél gyengesége miatt a kárpótlásunk egy kivételesen jó löveg lesz. Ez a hosszú 105mm-es löveg. Igaz hogy a Tigrisről hozott 88-as löveggel kezdünk, de ezt érdemes lecserélni először a rövid 105mm-es lövegre, majd abból kigrindelni ennek a hosszabb változatát. Néha találkozni lusta játékosokkal, akik ezt nem teszik meg, viszont ők „elnyerik” majd a büntetésüket emiatt az E-75 esetében (egy T9-es tank borzasztó gyenge lesz azzal a löveggel), szóval legyetek csak türelmesek a grindelés során.
A KT esetében is érdemes a Tiger esetében alkalmazott taktikát alkalmazni. A pontos sniper lövegünk szinte adja magát ehhez. Viszont a megerősített páncélzatunkkal már a fronton is jó esélyekkel indulunk, főleg ha mi vagyunk a top tank. Szóval én azt mondom, hogy T9+ csaták esetén hátulról támogassunk, T8- csaták esetében pedig bátran vezessük a támadást. Persze mindenki próbálkozzon a test forgatással, megfelelő terep esetében pedig annak az elrejtésével. Ha ügyesen játszunk, akkor a KT képében talán a legjobb T8-as heavy tank kerül a kezünkbe.

Ajánlott felszerelés:

 • rammer
 • ventilátor
 • célzásgyorsító
 • + felfüggesztés (ha nem akarjuk kihúzni a lánctalpat)

Előnyök:

 • jó löveg (gyors, pontos, nagy átütés)
 • megfelelő használat esetében jó páncél

Hátrányok:

 • szemből kigyújtható
 • kicsi alfa sebzés

Értékelés:

 • Védettség:
 • Tűzerő:
 • Mozgékonyság: Átlagos
Online lista
2 látogató van online
1 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
látogató számláló