Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
VK 3002(DB) | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: Gunslinger

Tier 7-es német közepes harckocsi. Sajnos manapság elég ritka madár a harctéren, mivel átugorható útban a Panther felé, amolyan összekötő harckocsi a német közepes és nehéz ág között, mint a szovjeten a KV-13, de ez nem volt mindig így.
A VK 3002(DB) a Pz. V Panther vetélytársa volt a következő generációs német közepes harckocsi próbán, a páncélzat kialakítása a szovjet T-34 családét idézi, többek közt ezen hasonlóság miatt bukott el a Pantherrel szemben, mert igen könnyen összetéveszthető lett volna a szovjet harckocsival.
Ez a mindenhol döntött és megfelelő vastagságú páncélzat a legjobban védett tier 7-es közepes harckocsivá teszi a játékban, megfelelően forgatva igen magas átütésű ágyúk lövései is könnyedén lepattanhatnak róla. Mozgékonysága a többi német közepes tankéhoz képest sokkal jobb, köszönhetően erős motorjának és viszonylag kis tömegének, viszont nagy hátránya, hogy a legtöbb német harckocsival ellentétben helyben nem tud megfordulni, így csak bizonyos sebesség elérése után mutatja meg figyelemreméltó manőverező képességét, végsebessége szintén elég jó, 56 km/h, amit alap toronnyal gyorsan képes is elérni, fejlesztett tornya sajnos sokat ront mozgékonyságán, viszont még jobb védettséget biztosít számára.
Fegyverzete sajnos semmivel sem jobb, mint a tier 6-os német közepeseknek, legfeljebb egy kis tűzgyorsaság növekedést tud felmutatni, de tierjében még megfelelő. Elég ritkán gyullad ki, viszont hajlamos lőszerrekesz sérülésre, még ha nem is annyira sűrűn, mint a Pantherek.
A VK 3002 (DB) egy remek harckocsi, közelharcban nemigen van párja saját szintjén, ezzel a tankkal inkább közel kell menni az ellenséghez, mint messziről puffogtatni, szerintem senki ne hagyja ki menet közben a Panther felé, engem legalábbis nagyon sok kellemes ütközettel örvendeztetett meg.

Ajánlott felszerelés: Rammer, venti, toolbox.

Előnyök: Remek páncélzat és végsebesség, jó mozgékonyság, egyből felrakhatjuk a 75mm L/70-es ágyút, viszonylag rezisztens a modulsérülésekre.
Hátrányok: Nem tud helyben megfordulni. Érezhetően romlik a mozgékonysága a második torony felrakása után. A top motorját sok xp kifejleszteni és más harckocsiba nem jó egyenlőre.

Értékelés:
Védettség: Kitűnő
Tűzerő: Átlagos
Mozgékonyság: Jó

Online lista
2 látogató van online
1 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
látogató számláló