Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
IS-3 | World of Tanks HUN-FAQ

USSR-IS-3.png

Szerző: SuspiciousC

Az orosz IS heavy vonalba jól illeszkedvén valamivel gyorsabb és dinamikusabb, jobban gyorsuló, kanyarodó tank a korábbiaknál. A páncélzat vékonyabb, de igencsak megdöntött, így pattogós, viszont szinte csak szemből nyújt hathatós védelmet. Így sem lehetetlen azonban átlőni egy tűrhető löveggel és pontos célzással, de a mozgó célpont gyenge pontjait nehéz eltalálni és az IS-3-mal bizony mozogni kell. A tank dinamikáját ki kell használni, az ellenfél hátba/oldalba támadására törekedni kell, amikor csak lehet, de nincs elveszve akkor se, ha szemtől szemben vagy kénytelen felvenni a harcot. Ilyen szituációban csakis az orrot szabad mutatni neki, nem szabad befordítani a tankot, mert akkor a döntött páncélzat egy része sebezhetőbb szögbe kerül. A torony szemből elég erős, de a teteje gyenge. A tűzereje rendkívül jó a BL-9-es löveggel (ezt amint lehet meg kell szerezni, mert anélkül hullagyenge a tank), nagyot harap, jó átütésével még a tier X-es tankokat is meg lehet lepni gondos célzással. A D-25-ös sorozatú lövegeknél pontosabb, célzósebesség közepes, újratöltési idő nem túl gyors. Nem sniper tank, ezzel sokat kell mozogni, olykor agresszívnek kell lenni.
Komoly gyenge pontja az oldalán igen nagy területen ellőhető ammo rack, ennek sérülésére esetlegesen ajánlott a legénységet kiképezni és/vagy wet ammo rack equipmentet felszerelni.

Ajánlott felszerelés:

Vertikális stabilizátor
Töltésgyorsító
Célzásgyorsító
Ventillátor

a stabilizátort mindenképpen, egyébként ízlés szerint, én célzásgyorsítót és ventillátort használok.

Erősségek:

 • - dinamikus
 • - nagy tűzerő, ruszki szinten nagy pontosság
 • - kis méret (kisebb célpont, heavy szinten egész jó álcázottság)
 • - erős orrpáncélzat

Gyengeségek:

 • - nem beforgatható (a hóeke alakú frontpáncél akkor a leghatékonyabb ha pont szemben áll az ellenséggel)
 • - ammo rack sérülésre nagyon hajlamos
 • - orosz szokás szerint a löveg nagyon kis mértékben mozgatható lefele
 • - átlagnál nagyobb célzási- és újratöltési idő

IS-3 bejegyzéshez 1 hozzászólás

 • Hello!

  A legénységnek milyen képességeket javasoltok? Eddig az elit alakulatot kutattam ki és nem tudom mi legyen a következő. Nem Is3-ba most fogom betenni őket, de előtte meg akarom választani a 2. képességet.
  Válaszotokat előre is köszönöm!

  Üdv: Balázs

Online lista
1 látogató van online
0 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
látogató számláló