Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
T-44 | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: keagle21

Tier 8-as szovjet medium tank. Az egyik legjobb 8-as medium tank, jó sebesség és fordulékonyság, a klasszikus med támadási stílust, azaz a flenkelést jól lehet vele alkalmazni. Ajánlott kifejlesztési sorrend: 85 mm D-5T-85BM ágyút még a t-43-on érdemes kifejleszteni, és egyből használhatjuk vele a tankon. Először a lánctalpra menjünk rá, aztán torony, 100 mm D-10T löveg, V-2-54 -es motor, 100 mm LB-1-es löveg. A többi modult szerintem nem érdemes kifejleszteni, mert a következő tankon (t-54) nem használhatóak és ehhez képest elég sok xp-be kerülnek.
A tank tűzereje rendben van, alap lőszerrel 180-280 közötti sebzéseket produkál, töltésgyorsítóval és ventilátorral 6,66 másodperc alatt tölt be (100%-os BIA esetén még kevesebb lehet, ezt nem tudom megerősíteni). A tank legnagyobb gyengesége, hogy nagyon sokszor sebzik meg az ammo racket, szerencsére kevésszer robban fel egyből, de azért sokszor sérül, és így már használhatjuk is el az értékes javítókészletünket, ha nem akarunk 12 másodpercenként lövöldözni.
Köztes tank, megtartani szerintem nem érdemes.

Ajánlott felszerelés:

rammer
ventilátor
vertikális stabilizátor

Előnyök:

 • gyorsaság
 • jól manőverezhető
 • jó tűzgyorsaság és átütés

Hátrányok:

 • ammorack rossz helyen van a tankban, sokszor ellövik
 • rossz páncélozottság
 • ritkán pattog

Értékelés:

 • Tűzerő: (7/10)
 • Védettség: Rossz (4/10)
 • Mozgékonyság: (8/10)
 • Rejtőzködés: (7/10)
 • Kredithozam: Alacsony (1700 sebzés fölötti köröknél lehet vele keresni prém nélkül, ha nem prémium ammót lövöldöztünk)

T-44 bejegyzéshez 2 hozzászólás

 • Egy-két kiegészítéssel élnék a témához.
  Elsőnek le kell szögezzem, hogy remek kis tank, de elengedhetetlen, hogy az ember megtanuljon vele játszani! Klasszikus medes stílust követel, ide-oda rohangálni, mindig az ellenfél hátát/oldalát kell vele lőni, és utána azonnal fedezékbe bújni.
  A lövegnél sok helyen olvasom, hogy 6,66 sec az újratöltés. Lehet, hogy valaha ennyi volt, de jelenleg 100%-os legénységgel, rammerrel, ventivel 7,25 sec. Jimbo célkeresztje, meg a stopper szerint is.
  Ehhez képest 250 az átlag sebzés, így az elméleti rof 2068 körül mozog, ami nálam a tűrhető kategóriában van. Ha ehhez vesszük a mindössze 179 mm pent, ami Tier 9-10-ben már egyáltalán nem garantálja az átütést, (elég gyakran kerül 9-10-be) láthatjuk, hogy meg kell dolgozni az XP-ért.
  A “ritkán pattog” kijelentéssel vitatkoznék, megfelelően forgatva elég pattogós tud lenni. Mégis jobb, ha a mozgékonyságában bízunk, mint a páncélzatban.
  Általános vélekedés az, hogy nem kell a TOP motor, mert a T54-es nem használja. Nos, nekem ezzel ellentétes a tapasztalatom. Igazából pont a top motor kell ahhoz, hogy ki lehessen hozni a járműből a FUN faktort. Ha pedig a sofőrünk el van látva a megfelelő skillekkel (Offroad vezetés és társai) simán körberöhögjük a nagy nehéztankokat, egy-két kivétellel. (IS-3, és 8 képes utána fordulni, a Tier 10 nehezeket pedig nagyon nehezen üti be gold nélkül.) A magasabb tierű medeket is kerülni kell 1v1-ben.
  A kredithozamára nem panaszkodok, ha sikerül elkerülni, hogy túl sokat sebezzenek rajtunk, egész barátságos összegeket produkál a jószág. Ehhez persze az is kell, hogy elég sebzést/spotot gyűjtsünk.
  Összegzésül az mondható, hogy tanuld meg kezelni, és igazi örömjáték lesz kihúzni a 142000 XP-t, amibe a T-54 kerül. :grin:

Online lista
1 látogató van online
0 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
látogató számláló