Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
VK2801 | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: bekescsaba

Német tier 5-ös light tank. A szívem csücske, mégis igyekszem róla tárgyilagosan írni. Lévén az MM scout tanként kezeli, így fel kell készülni arra, hogy meccseink 85 %-át a nagyfiúk között fogjuk lejátszani. A maradék 15 százalékában Tier 6-7 a maximum tank szint, ez a jutalom játékunk, borzasztó mészárlást lehet végezni vele Tier 6-tól lefelé. Nézünk jobban bele ebbe a kis méregzsákba:
Fordulékonyság: A lánctalp fordulékonysága saját kategóriájában a legjobb, bármily meglepő, még a T50-2-t is megelőzi ezzel. Ha a legénységet is erre képezzük, (kuplungégetés), a hatás még jobb lesz. Mégsem tud olyan erényeket megcsillogtatni cikcakozás közben mint a T50-2, lévén ennek az orosz gépnek kisebb a fajlagos talajnyomása, de azért nekünk sem kell szégyenkeznünk. Állóhelyben képes fordulni, ez sokszor jól jön, ha szikla mögött vagyunk, és épp a másik irányba kéne kilőjünk, mint amerről érkeztünk.
Motor: Az 1 tonnára jut 28 lóerő. Ennél jobb arányt (1 tonna/39 LE) csak a T50-2 tud felmutatni, de ez a jármű már-már futurisztikusnak tűnhet a II Világháborús környezetben. Ez az arány, valamint a motor teljesítménye bőven elég a cabriós száguldás életérzéshez, bár az első pár métert kissé lomhán teszi meg, majd 30 km/óra után indul meg felfelé igazán a gyorsulási görbe. Ez néha gondot okoz, ha a harctér közepén lánctalpat lőnek, és egy gyors javítás után indulnunk kell, vagy a búvóhelyünkről kell hirtelen kilőni, mivel kigyulladt fejünk felett az égő. Összességében kielégítő.
Páncélzat: Sokat ne várjunk, hiszen a sebességért valamit fel kell áldozni, s ez jelen esetben a hengerelt acéllemezek sokassága. Azonban tankunk a legjobban páncélozott felderítő, döntöttségének hála, nem lesz ismeretlen jelenség a lepattanó lövések látványa sem. Ha scout tankot kell rammolni, biztosan mi jövünk ki a buliból jobban, sajnos néha csak így lehet megállítani az ellenfél felderítőit.
Látótávolság: 385 méter, ezzel a második, csak az M24 előzi meg. Távcsővel, legénységi skillel ez 442 méterre növelhető, ez elég ahhoz, hogy jó felderítők legyünk.
Rejtőzés: Kicsi, álcahálóval, és álca skillel általánosságban 50-60 méterig biztonságban vagyunk a bokorban, csak ügyeljünk rá, hogy semmink se látszódjon ki, és a legénység se hallgassa hangosan a rádiót.
Rádió: Csak az AMX12 t-nek gyengébb a jeladója, de kizárt, hogy ne legyen elég a 710 méteres rádiusz. Ezzel gond nem lesz.
Fegyverzet. 10,5 feles, vagy 7,5-es? Na itt jön a kis tankunk igazi ereje. Gyakorlatilag van egy 10,5-cm KwK42 L/28-as ágyúnk mely mindenbe bele tud marni, ezt használva sosem kell olyan érzéssel csatába menni, hogy a házakon kívül semmit sem tudunk meglőni. He lőszerrel használva 53 mm-es átlagpáncél átütési értéket, és 410 Hp-s átlagsebzést kapunk. Na most nagyon sok olyan tank van a játékban, amelynek az 53 mm-es pen. a frontpáncéljának átütésére is alkalmas, nemcsak a hátulsó, vagy oldalpáncélzatának lyukasztására. Francia tankokkal találkozva biztosra vehetjük, hogy miattunk kap gyásztáviratot a családjuk. Ezzel az ágyúval nem lesz idegen a ONESHOT jelenség sem. Cserébe 7,5 sec. töltési idővel kell kalkulálnunk, és relatíve nem túl pontos, de azért még elfogadhatóan lő 200 méteren belül. A másik alternatíva a 7,5 cm KwK 40 L/48, aminek sajnos a magas tüzelési sebességén kivűl más előnyét nem tudok. Ez az ágyú 110-et sebez átlag, ezt a 10,5-es bármikor teljesíti repesszel.
Javasolt felszerelés: javallott felszerelni rá a Távcső/Álcaháló/Ventilátor hármast. Játékstilustól függően az álca leváltható töltésgyorsítóra, bár nem javaslom.

Előnyök: Bármit megsebző repesz ágyú, jó látótávolság, magas végsebesség
Hátrányok: Igen magas javítási költség, lassú gyorsulás, a csúcs fegyver magas töltési ideje

Értékelés:
Védettség: elhanyagolható
Tűzerő: Jó
Mozgékonyság: nagyon jó

Online lista
2 látogató van online
1 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
látogató számláló