Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/solieeu1/public_html/wotfaq/wp-content/plugins/wp-geshi-highlight/wp-geshi-highlight.php on line 143
M4A3E8 | World of Tanks HUN-FAQ

Szerző: YossarianHUN

A legklasszikusabb Sherman-mutáció, becenevén Easy Eight (könnyebb megjegyezhetőség végett). Lényegében egy izmosabb M4, gyakorlatilag mindent tud, amit elődje, csak mindent valamivel jobban. Mozgékony és gyors, már-már light módi szerint lehet vele cikázni vele a pályán. Cserébe páncélzata szinte semmi, a legkisebb scoutokon, és mindenki kedvencei, a platoonban behozott Lolkoptereken kívül semmit nem fog pattintani. A fegyverzete nehéz ügy, de korántsem menthetetlen. Az M4 105-ös pukkantóját itt is megkapjuk, még mindig jó móka, de azért ugye sose bízz abban ami HE-t lő. Megkapjuk továbbá a Sherman top ágyújának gyorsabb variánsát, ami egy rammerrel igazi géppuskává változik, gyakorlatilag egy francia revolverágyú, töltés nélkül. Átütésben és sebzésben viszont már korántsem állja meg a helyét, ezért az oldalbatámadás az egyetlen alternatíva az Easy Eight sofőröknek.

(megj Lammertől: a mi zseniális az E8-ban, az a hihetetlenül nagy ágyú kitéríthetőség lefelé. Keresel valami dombot, kidugod a tornyot (szigorúan csak a tornyot, hogy minél kisebb felületet mutass) leadsz gyorsan 2-3 lövést (gyorstüzelő ágyú) és egy lehelletnyi S gomb megnyomásal lehúzódsz.
Utána 5-6 másodperc várakozás (hogy eltűnj a radarról), sebességet kihasználva odébb mozgunk 50-60 métert (mert nyilván lesik a népek hogy mikor bukkansz elő újra ott ahol voltál) és kukucs meg lövöldözés megint.
Közben persze figyeled hogy nem e próbál valami scout vagy med áttörni – ebben az esetben mint a frontvonal bástyája levadászod a nyavajást.
Bár az ágyú elég harmatos (128-as penetration) a gyorstüzelés ideális zaklató tankká teszi, és igen szórakoztató nézni ahogy a dombtetőbe belecsapódik 2-3 lövedék amit neked szántak.
Én tettem rá távcsövet, így hulldown módban leselkedni is lehetett vele – ha sebezték a többiek, nekem még lőszerre se kellett költeni.)

Ajánlott felszerelés: Rammer(töltésgyorsító), Venti(fokozott szellőzés), Toolbox(szerszámos láda)
(megj: a célzás/töltésgyorsító hasznossága ezen a tankon a már eleve nagy pontosság és tűzgyorsaság miatt vitatott pont volt az írás során. )

Előnyök: gyors és fürge, nagy tűzgyorsaságú top ágyú

Hátrányok: gyenge páncélzat, kis páncélátütés és sebzés

Értékelés:
Védettség: Gyenge
Tűzerő: Jó
Mozgékonyság: Kitűnő

Online lista
2 látogató van online
1 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
látogató számláló